Ak by ste sa ocitli v Tekovskej oblasti a nemali by ste so sebou svojho dvojkolesového „tátoša“, nezúfajte. Od konca leta 2020 si môžete priamo v centre Levíc zapožičať bicykel alebo eletrobicykel a vďaka tomu tak spoznať i krásy tekovskej prírody. Dnes už nemusíte mať Saganove nohy, aby ste s rodinou či priateľmi mohli objavovať krásy Štiavnických vrchov, Pohronského Inovca, či Ipeľskej pahorkatiny. V sedadlách horských elektrobicyklov je teraz totiž hračka navštíviť mnohé krásne vyhliadky a zároveň toho vidieť a zažiť viac.

Cyklotrasy v okolí Levíc poskytujú možnosť výletu na bicykli popri Hrone, za kultúrnymi pamiatkami a na svoje si prídu aj milovníci kopcov a krásnych výhľadov. Údolie Hrona je ideálne na nenáročné rodinné výlety s deťmi, ktorým sa určite bude páčiť rovinatá cyklotrasa a množstvo vodných vtákov pri rieke. Náročnejší cyklisti sa môžu vybrať do Štiavnických vrchov, kde sa nachádza veľké množstvo cyklotrás križujúcich lesné cesty a chodníky, ale aj asfaltové cesty. V sedadlách horských elektrobicyklov je teraz jednoduché vybrať si ktorúkoľvek aj z náročnejších, či dlhších cyklotrás v blízkom či vzdialenom okolí Levíc. Dostanete sa tak na miesta, na ktoré by si mnohí z nás predtým na bicykli netrúfli. Počas letných dní odporúčame výlety k najbližším Štiavnickým tajchom, kde sa dá príjemne osviežiť a zaplávať. Termálnu a liečivú vodu nájdete na Santovke, v Dudinciach, či na Podhájskej.

Okrem pôžitku zo samotnej jazdy na v krásnej prírode máte možnosť s rodinou či priateľmi objavovať neopakovateľné výhľady do malebných dolín, kochať sa scenériami Štiavnických vrchov, Pohronského Inovca, Ipeľskej pahorkatiny, ale aj spoznať množstvo pozoruhodných kultúrnych a historických pamiatok.

Viac informácií o možnostiach cyklovýletov v regióne Tekov sa dozviete na stránke Oblastnej organizácie cestovného ruchu Tekov.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.