Firma SHOCart momentálne slávi 30 rokov od svojho vzniku. V súčasnej dobe patrí svojim sortimentom k najväčším vydavateľstvám na Slovensku i v Česku. Do povedomia širokej verejnosti sa dostala predovšetkým vydávaním turistických a cykloturistických máp. Okrem toho však vydáva i automapy a autoatlasy štátov a Európy, plány miest, rybárske a vodácke mapy, školské a zemepisné atlasy, nástenné mapy a ďalšie.

Firma pôvodne začínala vydávaním máp pre orientačný beh. Svoju prvú turistickú mapu okolia Veľkých Karlovic vydala už v roku 1992. Bol to významný míľnik a už nasledujúci rok vydala prvú cykloturistickú mapu Jeseníky, ktorá cyklistom ponúkala trasy vhodné pre cykloturistiku. Týmto titulom bola naštartovaná tvorba cykloturistických produktov, ktorá beží do súčasnosti.

Ako darček pre turistov a cykloturistov, firma vydala k 30-tému výročiu dve limitované sady máp, ktoré pokrývajú celé Slovensko, resp. Česko v mierke 1:40 000. Sada obsahuje kompletnú radu 48, poprípade 72 máp pokrývajúce celé územie danej republiky. Zvolená mierka je veľmi žiadaná pre svoju čitateľnosť a prehľadnosť. Mapy obsahujú kompletnú sieť značených cykloturistikých i turistických trás. Naviac obsahujú doporučené cyklotrasy vrátane rozlíšenia povrchov.

Každá sada je uložená v pevnej darčekovej krabičke. Mimo užitočnej hodnoty máp, nájde sada určite uplatnenie i ako exkluzívny darček určený pre všetkých turistov a cykloturistov.

Cena za darčekovú sadu máp je 63€ (SR), 84€ (ČR). Sady kúpite vo vybraných kníhkupectvách alebo si ju môžete objednať v e-shope vydavateľstva SHOCart.


https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.