Farba: modrá
Evidenčné číslo: 2427
Dĺžka (km): 20,7 km
Prevýšenie: 20/20 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: SPORT (stredné) - CESTNÉ TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta


Charakteristika:
Miestna cykloturistická trasa, ktorá prevedie cykloturistov okolo vodného diela Žilina a zároveň prepája Žilinu so Strečnom. Trasa vhodná pre všetkých.

Popis: Modrá cykloturistická trasa začína pri vodnom diele Žilina, kde je možné pohodlne zaparkovať a odtiaľ vyraziť na cyklovýlet. Trasu je možné absolvovať v obidvoch smeroch, my si popíšeme tú so začiatkom na ľavej strane toku Váhu. Trasu začíname krátkym vybehnutím na hrádzu vodného diela a prvá polovica trasy vedie po dobrom asfaltovom povrchu až k bufetu pri dedinke Mojšova Lúčka, kde sa zároveň nachádza lávka cez Váh do obce Mojš. Za lávkou trasa pokračuje doľava stále popri vode, no povrch sa mení na štrkovú cestu. Po nej trasa prichádza do obce Strečno až k lávke v strede obce, kde sa nachádza cykloturistický smerovník a zároveň križovatka viacerých trás. V celom úseku ide trasa súbežne s Vážskou cyklomagistrálou. Kúsok odtiaľ sa nachádza hrad Strečno, ktorého návštevu odporúčame.

Cyklookruh pokračuje cez lávku do obce Nezbudská Lúčka. Kto má viac času, môže využiť na prekonanie rieky Váh miestnu kompu z ktorej sú pekné výhľady na hrad Strečno. V Nezbudskej Lúčke sa nachádza križovatka s ďalšími cykloturistickými a modrá trasa tentokrát pokračuje po pravej strane Váhu až do obce Varín, kde odbáča doľava a vychádza na asfaltovú hrádzu. Po nej postupne míňa obec Mojš a vracia sa späť k vodnému dielu Žilina, kde cyklookruh končí.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.