Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5221
Dĺžka (km): 12,3 km
Prevýšenie: 16/15 m (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, poľná cesta, lesná cesta

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa, ktorá vedie krásnym prostredím Čiernej Vody.

Popis: Trasa začína na križovatke s trasou 2210 – Po stopách vodných mlynov (modrá značka). Prvé kilometre vedie po dobrej poľnej ceste v krásnom prostredí Čiernej Vody. Podobný charakter má trasa až k obci Vozokany a prvej lávke cez Čiernu Vodu. Následne je už povrch trasy upravený a prechádza po šotolinovej ceste až do obce. Následne prechádza okrajom obce a plynule prechádza na asfaltový cyklochodník, ten nás privádza do lokality Pasienok, kde prechádzame ďalšou lávkou a znova sa povrch trasy mení na poľnú cestu. Po nej pokračujeme až do Tomášikova, kde trasa končí v centre obce na križovatke so žltou cykloturistickou trasou 8247 – Starý Háj – Tomášikovo. 

Trasa pokračuje obcou Tomášikovo, prechádza okolo ihriska a napája sa na poľné cesty, ktorými prechádza do obce Jahodná, kde aktuálne končí.




https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.