Farba: zelená
Evidenčné číslo: 5330
Dĺžka (km): 26,6 km
Prevýšenie: 863/991 (pozor uvádza sa smere popisu trasy)
Náročnosť / Určenie: REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch: asfalt, spevnená cesta, lesná cesta

Charakteristika: Významná regionálna cykloturistická trasa, ktorá prepája obec Beckov s Kulháňom, ktorý umožňuje cykloturistom sa napojiť na cykloturistické trasy na opačnej strane Považského Inovca.

Popis: Trasa začína v strede obce Beckov na križovatke s Vážskou cyklomagistrálou a modrou cykloturistickou trasou č. 2301. Odtiaľto pokračuje trasa smerom k hradu a pred stúpaním na hrad Beckov sa dáva doprava popri rímskokatolíckom kostole a prechádza ďalej obcou.

Za obcou sa asfaltová cesta mení na štrkovú a pokračuje stúpaním až na vrchol neďaleko lokality Skalice. Z tohto miesta po poľných cestách trasa pokračuje až do obce Kálnica. Prechádza cez celú obec až k bikeparku za obcou. Tu je možné sa občerstviť, či využiť služby servisu, cyklopožičovne a ďalších. Po krátkej prestávke trasa pokračuje ďalej Kálnicou dolinou. Stálym stúpaním sa dostáva až do záveru doliny, kde sa stúpanie zjemní a lesnou cestou pokračujeme až k turistickej útulni – Izba. V týchto miestach vedie trasa spoločne s modrou cykloturistickou značkou. Pri Izbe je možné využiť zdroj vody na doplnenie tekutín.

Od Izby pokračujeme ďalej po lesnej ceste, no asi po kilometri trasa odbáča doľava na lesný chodník a stúpa až na hrebeň. Po hrebeni pokračuje trasa ďalej až do sedla pod Pánskou Javorinou do ktorého nás však privedie strmé stúpanie. Zo sedla už trasa pokračuje priamo na vrchol Pánskej Javoriny, kde sa môžeme pokochať výhľadmi zo 17-metrov vysokej rozhľadne.

Z Pánskej Javoriny nás čaká až na Kulháň iba zjazd. Zo začiatku sa spúšťame po dobrej lesnej ceste, ktorá nás privedie až na novovybudovanú asfaltovú lesnú cestu. Po nej pokračujeme príjemným zjazdom Jeleňou dolinou až na Kulháň, kde trasa končí na križovatke viacerých cykloturistických trás (044 – Okolo Považského Inovca, 2101 – Okruh Duchonka).

Na tejto trase vás žiadame o dodržiavanie nasledovných pravidiel:

  • prispôsobte rýchlosť jazdy a zvýšte pozornosť obmedzeným šírkovým parametrom cesty,
  • vstup na túto trasu je na vlastné nebezpečenstvo vzhľadom na prebiehajúcu lesnú výrobu a pohyb ťažkých mechanizmov,
  • odporúča sa v pracovných dňoch po 15.00 hod a v dňoch pracovného voľna a pokoja,
  • je nevyhnutné dodržiavať požiarno – bezpečnostné predpisy.



https://www.biker.sk/ https://www.skoda-auto.sk/ https://trekbikes.sk/3-bicykle



Všetky publikované dáta na portáli sú určené na nekomerčné použitie pre občiansku verejnosť, turistov a návštevníkov Slovenska. Dáta sú chránené v zmysle autorského zákona, sú majetkom Slovenského cykloklubu. Ich ďalšie použitie a šírenie je možné iba s písomným súhlasom Slovenského cykloklubu.